Vippi heti paikalla. Vippipaikalla.
RSS icon Home icon
 • Trustbuddy

  Trustbuddy (trustbuddy.com/fi)

  Vertaislainoja tarjoava TrustBuddy-palvelu tarjoaa turvallisen ja helpon tavan sekä saada pientä lainaa, että sijoittaa omia rahojasi. Palvelu on ruotsalaisen Trustbuddy AB:n perustama, ja on vuodesta 2009 lähtien laajentunut muihinkin Pohjoismaihin sekä eri puolille muuta Eurooppaa. Lainat ovat siis peräisin toisilta kaltaisiltasi tavallisilta ihmisiltä, eivät pankeilta tai muilta rahoituslaitoksilta. Kaikki ovat ”kavereita” keskenään ja TrustBuddy toimii välikätenä, joka saattaa kaverit yhteen ja valvoo, että he noudattavat sovittuja pelisääntöjä. Sekä lainaaminen että sijoittaminen on helppoa. Ehtoina on, että asut vakituisesti Suomessa, olet täysi-ikäinen, sinulla ei ole maksuhäiriöitä taustallasi ja omaat suomalaisen puhelinnumeron, verkkopankkitunnukset sekä verotettavaa tuloa.

  Haluatpa sitten lainan saajaksi tai sijoittajaksi, rekisteröidyt aluksi palvelun jäseneksi ja täytät lainahakemuksen ilmoittaen, paljonko haluat lainata. TrustBuddy-hakemukseesi saat vastauksen palvelulta jopa 15 minuutissa, etkä joudu itse etsimään lainaajia tai sijoituskohteita, kuten esimerkiksi Lainaaja.fi-palvelussa. TrustBuddy hoitaa kaiken puolestasi. Etusivulla rekisteröinnin sanotaan olevan ilmaista mutta Ehdot-sivulla väitetään muuta: sekä lainanottajat että sijoittajat joutuvat jo rekisteröintivaiheessa maksamaan pienen jäsen-/ rekisteröintimaksun. Se veloitetaan maksullisen tekstiviestin muodossa (30 SEK eli noin 3,5 euroa). Veloitus tapahtuu kerran kuussa. Mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin vastaa asiakaspalvelunumero arkisin kello 9 – 16.

  Lainaa voit saada 100 – 600 euroa (50 euron tarkkuudella), ja mikäli maksat sen takaisin 14 vuorokauden kuluessa, siitä ei peritä lainkaan korkoa eikä muita kuluja. Sen jälkeen korko on 12 %. Esimerkiksi 300 euron laina maksaa todella vain 300 ensimmäiset 2 viikkoa, 30 päivältä maksat 374 euroa. Sen jälkeen pidennysmaksuna maksat 35 euroa jokaiselta kuukaudelta. Huomaathan, että kuukausittainen pidennysmaksu suurenee lainaamasi summan mukaan. Voit anoa lainallesi pidennystä jopa 5 kertaa, eli lainaa saat korkeintaan 6 kuukaudeksi. Tarkat tiedot lainasumman suuruudesta ja siitä verotettavasta korosta ja käsittelymaksuista löytyy Ehdot-sivulta. Myös etusivun laskurilla selviää kokonaismaksu sekä pidennysmaksun suuruus.                                                                                                                                                           Sijoittajille palvelu pyrkii tarjoamaan pienimmän mahdollisen riskin, eli se hajauttaa rahasi aina 10 euron eriin, jotka menevät eri kavereiden lainoihin. Lainaajien luottotiedot on myös luonnollisesti tarkastettu puolestasi. Sijoittaa voit jo 1 eurosta ylöspäin. Jos siis olet saanut sukanvarteen talteen 500 euroa, ne lainataan 50 eri henkilölle. TrustBuddy lupaa sinulle ainakin 12 % vuotuisen koron, tosin voittojasi saat sitä mukaan, kun rahojasi lainanneet maksavat lainojaan takaisin. Voit saada 12 % jo 14 päivässä, mutta myös pienissä erissä kuukausien kuluessa. Omalta TrustBuddy-tililtäsi voit nostaa rahasi pois milloin haluat, kunhan 10 % jää vakuudeksi toistaiseksi maksamattomien lainasummien osalta.                TrustBuddy saa hieman miinusta eräiden kömmähdellen suomeksi käännettyjen sivujensa vuoksi (esimerkiksi Apua-sivu) sekä ristiriitaisista rekisteröintimaksukirjoituksistaan. Yritys ei myöskään mainitse onko kello 9 – 16 toimiva asiakaspalvelu avoinna vain arkisin.

  • Lainaa saat: 100 – 600 euroa
  • Laina-aika: 30 päivää – 6 kuukautta
  • Ikäraja: 18 vuotta
  • Korko: ensimmäiset 14 päivää korottomia, sitten peritään 12 % korko ja käsittelymaksu
  • Lainasumma tilille: ma – pe ennen kello 13 jätettyjen hakemusten rahat maksetaan tilillesi samana päivänä kello 16 – 18. Kello 13 jälkeen saapuneista hakemuksista maksut siirtyvät seuraavaan arkipäivään. Viikonloppuna tehtyjen hakemusten lainat saapuvat tilillesi seuraavana arkipäivänä.
  • Sijoittaa voit: alkaen 1 euroa
  • Sijoituksen korko: 12 %
  • Sivut netissä: trustbuddy.com/fi