Vippi heti paikalla. Vippipaikalla.
RSS icon Home icon
 • Etua.fi

  Etua (www.etua.fi)

  Etua Oy on suomalainen lainanvälityspalvelu, joka ylpeilee olevansa maamme ensimmäinen pankki- ja rahoitusalan palveluita välittävä yritys. Päivänvalon se näki vuonna 2008, ja yritys on yksityishenkilöiden ja Sanoma Newsin omistama. Etua ei siis itse tarjoa eikä myönnä sinulle luottoa vaan toimii välikätenäsi useiden pankkien ja muiden rahoituslaitosten kanssa. Tästä on sinulle etua, koska vältyt juoksemasta pankista toiseen nöyränä lakki kourassa lainaa anomassa, ja perustelemassa kulutusluoton osalta lainatarpeesi syytä. Täytät vain hakemuksen, jonka jälkeen Etua etsii sille halukkaat luotontarjoajat. Niistä voit sitten valita mieleisesi ja jatkaa kunkin kanssa sopimuksen tekoa. Palvelu on sinulle myös täysin ilmainen, sillä Etua veloittaa palkkionsa luottosi antajalta, jos hyväksyt jonkin sen välittämistä tarjouksista. Etua tarjoaa nykyään kolmea tuotetta:

  Asuntolainat voivat hakea Suomessa vakituisesti asuvat yli 18-vuotiaat, joilla on säännölliset tulot ja puhdas maksuhistoria. Laskuri auttaa sinua päättämään minkä suuruinen laina kannattaa omien tulojesi ja maksukykysi pohjalta valita. Lainaa voit anoa myös yhteisvastuullisen hakijan, kuten aviopuolison, kanssa, jolloin hänenkin tietonsa tulee täyttää hakemukseen. Yhdessä hakeminen helpottaa usein lainansaantia ja johtaa parempaan lainatarjoukseen, koska pankin riski pienenee. Sitten vain hakemus matkaan, ja Etua lähettää sen yhteistyöpankeilleen. Pankit itse ottavat sinuun sitten yhteyttä sähköpostitse ja pyytävät jatkoneuvotteluihin konttorilleen. Usein ne myös ilmoittavat sinulle jo siinä vaiheessa, millaista lainasopimusta tarjoavat tai edes jonkinlaisen lainamarginaalin. Päätätte yhdessä pankin kanssa eräpäivistä, lyhennyksettömistä vuosista, mahdollisista viitekoron muutoksista, lainaturvavakuutuksesta ja allekirjoitatte sitten lopullisen lainasopimuksen. Asuntolainojen takaisinmaksuaika vaihtelee 1 – 30 vuoden välillä, lainasummasta ja pankista riippuen. Huomaathan, että lainasumma ei saa ylittää 90 % ostettavan asunnon hinnasta.  Etuan kautta voit myös kilpailuttaa jo olemassa olevan asuntolainasi. Asuntolainalaskimella saat suhteellisen tarkan kuvan lainan lyhennyksistä, kuukausieristä, koroista jne. omien hakukriteeriesi ja haluamasi viitekoron pohjalta. Korkona käytetään 1 – 12 kk:n virallista euriboria.

  Kulutusluottoa voivat anoa yli 22-vuotiaat Suomessa asuvat (lainahakemuksen mukaan 20-vuotiaat), joiden bruttotulot ovat vähintään 850 euroa kuukaudessa. Voit hakea joko uutta, 500 – 35 000 euron suuruista lainaa, tai yhdistää nykyiset luotosi yhdeksi ratkaisuksi. Uuden luoton osalta lainalaskuri näyttää haluamasi luottomäärän ja maksuaikavaihtoehdon kuukausierän suuruuden. Laina-aika vaihtelee etusivun ja laskurin mukaan 1 – 12 vuoden välillä, ja riippuu luottosummasta. Käytännössä laskuri ilmoittaa, että 500 – 2000 euron luotoille saat 5 vuotta maksuaikaa, mutta sekoaa sen jälkeen. Esimerkiksi 5 000 euron kulutusluotolle se näyttää laina-ajaksi milloin 8 vuotta ja milloin 10 vuotta. Mitä suurempi luotto, sitä pidempi laina-aika kuitenkin on. Lainahakemuksessa puolestaan laina-ajaksi voit valita vain 1 – 5 vuotta, eli tiedot ovat todella ristiriitaisia. Voit valita eräpäivätoiveeksesi kuukauden 1. tai 15. päivän sekä kertoa, haluatko lyhennysvapaita kuukausia tai lainaturvaa. Hakemuksessa kysytään myös kansalaisuuttasi. Hakemuksen täytät verkossa, jonka jälkeen Etua välittää sen rahoituslaitoksille. Lainanantajat ottavat sinuun itse yhteyttä ja pyytävät haluamiensa liitteiden toimitusta (kuten kopiot henkilö- ja palkkatodistuksesta). Valitset saamistasi tarjouksista itsellesi parhaan, ja lähetät lainasopimuksen allekirjoitettuna liitteineen luoton tarjoajalle. Sen jälkeen rahat saat kulutusluoton myöntäjän omilla ehdoilla ja toimitustavoilla. Etuan avulla voit lisäksi yhdistää nykyiset kulutusluottosi yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jonka suuruus ei kuitenkaan voi ylittää 10 000 euroa. Siten vältyt useilta päällekkäisiltä hoitokuluilta ja saat tyypillisesti pidemmän maksuajan pienemmällä kuukausierällä. Luottojen yhdistämistä haet täyttämällä verkossa nykyisten lainojesi tiedot, ja valitsemalla kaipaamasi lainasumma ja kuukausierän suuruus. Huomaa, että hakemuksessa on laina-ajaksi valittavana vain 1 – 5 vuotta, vaikka sen alla olevassa esimerkissä on käytetty 12 vuotta. Etua välittää hakemuksen sitten normaalisti kumppaneilleen, joista halukkaat ottavat sinuun itse yhteyttä.

  Luottokortti: Etuan kautta voit lisäksi anoa luottokorttia. Sen luottorajaksi hakemuksessa mainitaan 500 – 10 000 euroa. Luottokortinkin tapauksessa täytät hakemuksen ja tunnistaudut verkkopankkitunnuksillasi. Sen jälkeen Etua välittää sen kumppaneilleen, joista kiinnostuneet ottavat sinuun itse yhteyttä.

  • Asuntolaina: Ikäraja 18 vuotta, laina-aika 1 – 30 vuotta, edellyttää vakituista osoitetta Suomessa, säännöllisiä kuukausituloja sekä nuhteetonta maksuhistoriaa, virallinen 1 – 12 kk:n euribor-korko, voit hakea 24/ 7.
  • Kulutusluotto: Ikäraja 22 vuotta (hakemuksessa mainittu 20 vuotta), kuukausiansiot bruttona vähintään 850 euroa, vakituinen osoite Suomessa sekä puhdas maksuhistoria, laina-ajasta ei varmuutta (sivustolla ristiriitaisia tietoja), voit hakea 24 / 7.
  • Luottokortit: ehdoista ei erikseen mainintaa missään, luottorajaksi ilmoitettu 500 – 10 000 euroa, hakea voit 24/ 7.
  • Asiakaspalvelu: arkisin kello 10 – 15
  • Palvelun sivut: etua.fi