Valitse edullisin pikavippi täältä.
RSS icon Home icon
  • Luottokortit

    Tällä sivulla kerrotaan luottokorteista kulutusluoton ja pikalainan vaihtoehtona. Luottokortti on yleisesti ottaen edullisempi vaihtoehto kuin erikseen otettu luotto, varsinkin jos sitä vertaa pikalainojen korkoihin. Käyttäjälle riskinä on jääminen niin sanottuun luottokorttikierteeseen. Tämä tarkoittaa että koska ei ole tilillä rahaa niin käytetään luottokortin katetta päivittäisten ostosten hankintaan. Kun tilipäivä koittaa maksetaan luottokorttilasku ja muut laskut. Jäljelle ei jää välttämättä yhtään rahaa ja niin seuraavan kuukauden ostokset katetaan taas luottokortilla.

    Perinteistä luottokortti ei kaikille myönnetä. Pitää olla yleensä säännölliset tulot tai joku takaamassa. Tällä sivulla ei niinkään kerrota tavallisista luottokorteista. Niistä löytyy hyvin asiallista tietoa esimerkiksi luottokortti vertailu (linkki) sivuilta. Ajankohtaista tietoa löytyy myös luottokorttiyhtiöiden (Visa, Amex, Diners Club, jne) sivuilta, puolueettomuudesta en menisi takuuseen.

    Helposti saatava luottokortti on esimerkiksi DFC WhiteCard MasterCard. Sitä myöntää jo aiemmin näillä sivuilla esitelty laina.fi sivusto.  Tämä kortin luottoraja on 200-500 euroa. Yhtiö perii nostotapahtumasta 10% nostopalkkion, mikä on selvästi korkeampi kuin perinteisten luottokorttiyhtiöiden.

    Pankkien lisäksi luottokortteja myöntävä muutkin yhtiö, kuten huoltoasemaketjujen kortit. Nämä ovat yleensä samoja kortteja kuin pankkien myöntämät kortit. Kortti koristaa vain sen myöntäneen yhtiö logo luottoyhtiön logon lisäksi. Eräs tällainen on ST1 yksi ketjun myöntämä Visa kortti. Samalla kortilla saa myös bonusta ja alennusta ST1 ja Shell huoltoasemilla tehdyistä ostoksista. Yhtiö vaatii, että hakijalla on yli 16000 euron vuositulot, asuu Suomessa vakituisesti ja omistaa suomalaisen henkilötunnuksen. Ainakaan tätä kirjoitettaessa ei kortilla on avaus- eikä vuosimaksua.