Valitse edullisin pikavippi täältä.
RSS icon Home icon
 • Lainaa

  Lainata vai säästää?

  “Säästä ensin osta sitten” sanotaan usein ja ihan syystäkin. Mutta miten säästät auton tai sohvakaluston hinnan kun pienemmätkin ostokset ylittävät kuukausitulot.  Pitäisikö liftata töihin ja istuttaa sukulaiset lattialle ja syödä päivällinen keittiön leikkuulaudalta. Nostalgista ehkä, mutta ei aivan tätä päivää. Ja jos aina ostaa vain halvinta niin silloin asunto on halvan näköinen ja siellä ei viihdy kukaan. Tai autohuijarilta ostettu parin tonnin menopeli ei käynnisty talviaamuna kun pitäisi lähteä töihin (ja lämmityslaite ei toiminut alunperinkään, nimimerkillä kokemusta on).

  Kaikkein parasta on, jos ensin säästää vähän omaa rahaa ja sitten lainaa loput. Siinä kaksi hyvää puolta. Ensinnäkin laina jää pienemmäksi. Toiseksi, jos on pystynyt säästämään, niin pystyy vastaavalla summalla myöhemmin lyhentämään lainaa. Tavallista on kuitenkin ottaa kulutusluotto ilman etukäteissäästämistä. No siperia kyllä sitten opettaa.

  Liian monta vippiä?

  Niin käy monelle, niin käy usein. Pikavippejä on tullut otettua monesta paikasta ja laskuja tippuu postiluukusta. Hups! Luottotietojen menettäminen uhkaa ja lainat ovat menossa perintään. Gulp! Eräs tapa päästä vippikierteestä eroon, on yhdistellä lainat yhdeksi isommaksi kulutusluotoksi, jonka kulut ovat kohtuulliset. Monilla kulutusluottoa tarjoavalla on tällainen palvelu, jossa pienemmät vipit voi maksaa pois yhdellä isommalla luotolla.  Kulutusluotot tarvitsevat usein jotain vakuutta tai säännölliset tulot. Tai sitten takaajan tai jonkun toisen joka tulee mukaan samaan lainaan.