Valitse edullisin pikavippi täältä.
RSS icon Home icon
 • Kulutusluotto yritykset

  Kulutusluotto on noin 1000-5000 suuruinen laina. Jotkut yritykset alkavat kutsua kulutusluotoksi jo yli 400 euron lainoja ja joillekin kulutusluotto on vasta yli 2000 euron laina. Tarkkaa määritelmää ei ole. Muutama tonni, on varmaan riittävä tarkkuus.

  Kulutusluoton voi hakea tietysti pankista, jolloin sen saako lainaa ratkaisee moni asia. Tulot, asiakassuhteen pituus ja se niin kutsuttu “pärstäkerroin”. Samoin on koron laita: rikas ja hyvä veli saa halvalla, köyhän osa on korkea korko tai ei lainkaan lainaa.

  Netin luottoyhtiöillä ei vaikuta kanta-asiakkuus eikä rotarikerhon jäsenyys. Korko on kaikille sama. Korkoon vaikuttavat vain lainan määrä ja laina-aika. Jotkut vaativat säännöllisiä tuloja ja ikärajat ovat käytössä kaikilla. Esittelen tässä muutaman netissä toimivan kulutusluotto yrityksen. Firmoista on kerrottu niin paljon kuin niistä saa julkisista lähteistä etsimällä tietää. Tietojen paikkansapitävyys kannattaa tarkistaa yrityksen nettisivuilta.

  Nopsalaina (www.nopsalaina.fi)

  Oli aiemmin nimellä Bigbank. Nimen vaihdon syytä ei ole tiedossa. Yleiset yhteystiedot kohdassa mainitaan Nopsalainan olevan Bigbank AS:n Suomen sivuliike. Sivuilla on lainalaskuri, josta voi helposti laskea tulevan lainan kuukausierän suuruuden. Esimerkiksi 1500 euron kahden vuoden lainaa pitää maksaa 80 euroa kuukaudessa. Lisäksi tulee 5 euron kuukausimaksu. Suurimman ja pisimmän lainan, 6000 euroa ja 5 vuotta, kuukauden eräksi muodostuu 170 euroa. Lainalle voi myös hankkia takaajan, jolloin lainaa saa ehkä halvemmalla. Lainalaskurissa kuukausierä ei muuttunut vaikka lainalle valitsi takaajan. Ehkä sillä on jotain vaikutusta lopulliseen hintaan.

  Tietoja Nopsalainasta:

  Lainan suuruus: 500 – 6 000 euroa.
  Ikäraja: 18 vuotta
  Laina-aika: puoli vuotta – 5 vuotta
  Korko: 9-14% + asiakaskohtainen marginaali.  Joustolaina (www.joustolaina.fi)

  Joustolaina on toiminut Suomessa jo vuosia. Se on ruotsalaisen Collector Credit AB:n suomalainen lainayksikkö. Collector Credit aloitti toimintansa jo 90-luvulla, siis kauan ennen pikavippi aikaa. Lainan hakeminen tapahtuu nettihakemuksella ja alustavan lainapäätöksen saa heti. Se pitää tulostaa ja allekirjoittaa ja lähettää luottoyhtiölle. Mukaan pitää liittää kopio palkkakuitista tai tosite muusta vastaavasta säännöllisestä tulosta. Vuositulot pitää olla 15000 euroa vuodessa (n. 1200e/kk) tai enemmän. Mukavan lisänä Joustolainan luotossa on se että ensimmäinen vuosi on lyhennysvapaa.
  Joustolainan luotto hakeminen:

  Lainan suuruus: 1000 – 4 000 euroa
  Ikäraja: 25 vuotta
  Laina-aika: 2-4 vuotta.
  Korko: 22%


  Risicum (www.risicum.fi)

  Huom: lainmuutoksen vuoksi vanha Risicumin palvelu on poistunut ja uusi on kehitteillä. Tilalle tarjoavat laina.fi palvelua, josta saat 2500 euron käyttölainan. Kun uusi Risicum avautuu, niin kerromme siitä näillä sivuilla. Alla olevat tieto on siis vanhentunutta ja uutta tietoa ei ole vielä saatavilla (ainakaan tätä kirjoitettaessa).

  Risicum on kotimainen, avainlippu merkinnän saanut luottoyhtiö. Taloustutkimuksen (04/09) mukaan se on Suomen luotettavin ja vakavaraisin pienlainayritys. Toisin kuten kaksi edellä esiteltyä luottoyritystä Risicum myöntää myös pikalainoja ja pienlainoja. Risicumin valttina on nopeus: hyväksytty laina on tilillä samana päivänä. Monista muista kulutusluottoyhtiöistä poiketen Risicum ei vaadi säännöllisiä tuloja.

  Risicum luottojen hakeminen:

  Lainan suuruus: 1000 – 4 000 euroa. (kulutusluotto), 500-1000 pienlaina.
  Ikäraja: 25 vuotta (24 vuotias voi saada 1000e lainan)
  Laina-aika: 1-4 vuotta.
  Korko: 25% jäljellä olevalle lainalle


  Ostosraha (www.ostosraha.fi)

  Ostosraha on pikavippi.fi yrityksen tuotenimi kulutusluotoille. Kun Risicum on laajentanut kulutusluotoista pikalainoihin niin pikavippi.fi on tehnyt toisinpäin. Ostosrahan kulutusluotot alkavat jo 400 eurosta. Risicumin tapaan Ostosraha ei vaadi vakuuksia eikä palkkakuitteja nähtäväksi. Riittää kun luottotiedon on kunnossa ja omaa riittävästi ikää lainan hakemiseen. Ikäraja on vertailtujen luottojen alhaisin.

  Ostosraha kulutusluotto lyhyesti:

  Lainan suuruus: 400 – 2 500 euroa.
  Ikäraja: 21 vuotta
  Laina-aika: 2-24 kk
  Korko: 19%


  Santander (www.santander.fi)

  Toimi Suomessa aikaisemmin nimellä GE Money. Santander osti GE Moneyn Suomen toiminnot ja sai näin jalansijan markkinoilta. Santander on Euroopan suurin pankki. Suomessa se on lähinnä keskittynyt kaikenkokoisiin kulutusluottoihin mukaan lukien autokaupan rahoituksen. Jos olet lähiaikoina ostanut auton rahoituksella, niin lainasi on saattanut myöntää juuri Santander. Muita palveluita ovat Visa Classic luottokortit. Itse otin remonttilainan juuri Santanderista. Päädyin siihen pitkän vertailun tuloksena. Ainakin syksyllä 2009 Santanderista sai lainan edullisimmin. Kun sai vielä kotitalousvähennyksen niin korkojen jälkeenkin jäi vielä selvästi voiton puolelle.

  Tietoja Santanderin lainoista:

  Lainan suuruus: 2000 – 20 000 euroa.
  Ikäraja: 26 vuotta
  Laina-aika: jopa 10 vuotta (Alle 5000 euron lainoissa max 5 vuotta)
  Korko: alk. 4,6% riippuen lainan määrästä. Korko on sidottu 3 kk euriboriin.


  Korkona on käytetty yritysten sivuilla mainittua kiinteää korkoa. Päälle tulevat muut mahdolliset kulut. Kaikki mainitut yhtiöt vaativat, että luottotiedot ovat kunnossa. Lisäksi ei saa olla maksamatonta lainaa samasta yhtiöstä. Pikalainaa ja kulutusluottoa voi olla yhtä aikaa.