Valitse edullisin pikavippi täältä.
RSS icon Home icon
 • FAQ

  Faq eli usein esitettyjä pikavippi aiheisia kysymyksiä.

  Mikä on vippi?
  Vippi on lyhytaikainen laina, jonka kesto on yleensä viikosta neljään viikkoon. Muita nimityksiä ovat pikavippi, pikalaina ja pikaluotto. Lainan kulut ovat yleensä kiinteät ja tiedossa jo lainan ottamishetkellä.

  Mikä on kulutusluotto?
  Kulutusluotto on laina, jonka takaisinmaksuaika on parista kuukaudesta aina muutamaan vuoteen. Kulutusluottoja otetaan kattamaan tilipäisiä tulot ylittäviä menoja. Tyypillinen tarve on esimerkiksi kodin perustaminen tai remontointi, auton hankinta tai ulkomaan matka. Kulutusluottoa käytetään joskus myös kattamaan käsirahan puute jossain isommassa kaupassa kuten asunnot tai kesämökin hankinnassa.

  Voiko pankista hakea vippiä?
  Pankit eivät myönnä pikalainoja. Pankki voi tarjota vastaavaan tarpeeseen jonkinlaista jatkuvan luoton ratkaisua, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että tili voi olla miinuksella tiettyyn rajaan saakka. Miinussaldosta maksetaan luoton mukainen korko. Nämä järjestelyt on sovittava pankissa erikseen. Pankista voi hakea kulutusluottoa perusteltuun tarkoitukseen.

  Minkä ikäinen voi saada pikavipin?
  Lain mukaan luoton hakijan on oltava täysi-ikäinen eli vähintään 18 vuotias. Eri luottoyhtiöillä on eri ikärajoja ja rajat voivat vaihdella myös saman yhtiön eri suuruisten lainojen välillä. Nuoriin hakijoihin suhtaudutaan usein epäluuloisesti ja suuremmat vipit evätään helpommin.

  Jos pikavippi on maksamatta voiko silti saada vipin toisesta firmasta?
  Se on mahdollista, koska luottofirmoilla ei ole yhteistä rekisteriä. Suositeltavaa on hoitaa ensin edellinen laina pois ja vasta sitten anoa uutta. Jos vippejä on kertynyt useita niin kannattaa ottaa yksi suuri halpakorkoisempi jolla maksaa kaikki pienet lainat pois.

  Mikä on todellinen vuosikorko?
  Todellinen vuosikorko lasketaan kuluttajaviranomaisten määräämällä tavalla. Tarkoitus on saada lainojen kulut vertailukelpoiseksi. Todellinen vuosikorko ilmoittaa sen teoreettisen koron jos kaikki lainan kulut muutettaisiin koroksi. Pikavipin kohdalla vuosikorko on yleensä tähtitieteellisen suuri johtuen kiinteistä kustannuksista ja lyhyestä laina-ajasta.